talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez

A talajnedvesség egy olyan problémát okozó tényező az ingatlanok szerkezeti integritása esetében, amit muszáj valamilyen úton kezelni. Sajnos a professzionális szigetelés kihagyása könnyen vezethet egy salétromosodás következtében a vakolat leválásához, ami nem csak esztétikai hibát eredményez. A talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez segítségével nagyon egyszerűen megoldható, csak ismerni kell ennek a módját.

Természetesen itt nincs lehetőség utólagos beépítésre az alapoknál, így csak újonnan történő készítés során van esély alkalmazni ezt a technológiát. A talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez jóvoltából viszont olyan stabil megoldást nyújt, ami még az 5 m-es víznyomásnak is ellenáll.

De miként épülnek fel a rétegek a különféle esetekben?


Sikeres talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez bevetésével
Különféle esetek képzelhetők el, amikor szükség van a talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez alkalmazásra, így mindig figyelni kell a megfelelő rétegrend és vastagság betartására. Az alapra nem szabad direktben dolgozni a lemezekkel, hanem az mindig legyen kelősítve, ami stabil tapadást biztosít a későbbiekben. Amint a kelősítés elkészült, következhet a talajnedvesség elleni szigetelés bitumenes lemez lefektetésével akár 2 rétegben.

Magas talajvíznyomás esetén ugyanezt meg kell ismételni, mielőtt még a hőszigetelő lapok kerülnének felrakásra. A végeredmény pedig egy olyan stabil rendszer, ami garantáltan meggátolja a nedvesség felszivárgását és ezzel megelőzhetők a kellemetlen helyzetek.

Vélemény, hozzászólás?