A biztonság és az egészség fontosságának felismerése egyre több munkahelyen következik be és ez együtt jár a munkás póló szerepének megnövekedésével is. Sokan azonban még mindig úgy vélik, hogy a professzionális munkakörnyezethez nem tud stílusosan illeszkedni egy ilyen öltözet. Cikkünkben megnézzük, hogy miként lehet stílusosan viselni ezeket a pólókat, anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnünk az esztétika és a biztonság terén.

Minőségi anyagok

Olyan munkás póló kiválasztása legyen a cél, amely kiváló minőségű anyagból készül és az anyaga jól ellenáll a kopásnak és a különféle környezeti hatásoknak. Arra is figyeljünk oda, hogy kényelmes is legyen, hiszen egy minimum 8 órás munkaidőt kell benne eltöltenünk. A pamut és a poliészter keverék kiváló választás lehet, hiszen könnyen mosható, gyorsan szárad és tartós.

Kényelem és szabás

munkavédelmi ruházat mindegyikének meg kell felelnie a kényelmi követelményeknek is, így a munkás pólóknak is. Legyen olyan a szabása, ami pontosan illeszkedik ránk, sem nem túl bő, sem nem túl szűk. A bő fazon mindenhova be fog akadni, a nagyon szűk pedig roppant kellemetlen viselet egész napra. Törekedjünk arra, hogy öltözetünk egyáltalán ne akadályozza a munkavégzést és olyan legyen a szabása, ami jó szellőzést biztosít, ha esetleg a munkahelyen a hőmérséklet ingadozik.

Szín és kiegészítők

A munkás pólók gyakran élénk színekben kaphatók, de a gyártók gondolnak azokra is, akik a diszkrétebb színeket kedvelik. Nézzünk szét a kínálatban és mi biztosak vagyunk abban, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes pólót. Egy stílusos sapkával vagy egy övvel hozzájárulhatunk jó munkahelyi megjelenésünkhöz.

Feliratok vagy logók

A munkaadók gyakorta megkövetelik, hogy a munkavállalók logózott ruházatot viseljenek. Ezzel sincsen semmi gond, hiszen a készítők erre is fel vannak készülve és egyedi igényeket is kielégítenek. Például egy diszkrét logót bátran el lehet helyezni a póló egyik oldalán elől, vagy esetleg hátul középen.

Réteges öltözködés

A munkakörnyezet sokszor megköveteli a réteges öltözködést. Amennyiben egy raktárban dolgozunk, akkor hol bent, hol pedig kint dolgozunk, így a póló ebben az esetben biztosan nem lesz elég. Egy mellénnyel vagy egy könnyű dzsekivel elkerülhetjük a gyakori megfázásokat. Ügyeljünk arra, hogy az egyes ruharétegek ne korlátozzanak bennünket a mozgásban.

Vélemény, hozzászólás?