A YouTube videó készítés az egyik leghatékonyabb marketing eszköz, amelyet egyre több cég alkalmaz sikeresen. Ha Te is szeretnéd üzleti céljaid szolgálatába állítani a YouTube-ozást, de nem tudod, hogyan vágj bele, olvass tovább!

 

Miért érdemes belevágni a YouTube videó készítésbe?

 

A videó több érzékszervre és az érzésekre is hat, ráadásul a többféle inger (vizuális és hanghatások) segíti a befogadást és az információfeldolgozást.

A platform népszerűségét jelzi, hogy regisztrált felhasználóinak száma meghaladta a 2,3 milliárdot, és a második legnépszerűbb honlappá, illetve szintén a második legerősebb keresőmotorrá vált a YouTube.

Minden vállalkozónak, aki szeretné elérni és hatékonyan megszólítani a célcsoportját, hasznos a YouTube jelenlét.

 

Célcsoport- és versenytárs-elemzés YouTube videó készítés előtt

 

A hatékony kommunikáció alapfeltétele, hogy ismerd a célcsoportodat, és a lehető legtöbb infót összegyűjtsd róluk.

A demográfiai adatok mellett fontosak a médiafogyasztási szokásaik, a hétköznapi problémáik, érdeklődési körük stb., hiszen ezen információk birtokában fogod tudni, hogy hol és hogyan szólíthatod meg őket sikeresen.

A versenytársakat is érdemes megfigyelni, hiszen inspirációkat szerezhetsz tőlük, és láthatod azt is, mely tartalmaikat kedvelik a követők.

 

Személyi és technikai feltételek biztosítása

 

Az üzleti célú videóknak professzionális minőségűnek kell lenniük. Ehhez azonban két dolog kell: megfelelő technika (kamera, objektívek, mikrofon, állványok, fények stb.) és olyan szakemberek, akik megfelelően tudják ezeket kezelni.

Ne feledd azt sem, hogy egy videó készítésnél nem a forgatás az egyetlen tevékenység, hiszen ki kell mindig találni a témákat, foglalkozni kell a SEO-val, az utómunkákkal, a publikálással, a helyszínnel, és mindezt össze is kell szervezni.

 

Kulcsszókutatás

 

A YouTube éppúgy felismeri a releváns, minőségi tartalmakat, mint a Google, és ahhoz hasonlóan generál találati listát a keresések alapján.

Ha szeretnéd, hogy a Te tartalmaidat is előkelő helyre rangsorolja a YouTube, érdemes kulcsszókutatást végezni, és azokat a megfelelő módon beépíteni a tartalmakba (a videóba, a címbe, a képleírásba stb.).

A YouTube SEO-val hatékonyan növelheted az organikus eléréseid számát.

 

Hozd létre saját YouTube csatornádat!

 

Ide tudod majd feltölteni a kész kontenteket, és tovább osztani az egyéb felületeidre.

Fontos, hogy a lehető legpontosabban testre szabd a csatornádat, és figyelemfelkeltő borítóképet állíts be.

Ha elkészültél a csatornával, adj hírt róla a közösségi média oldalaidon és egyéb felületeiden!

 

Átadhatod a feladatot egy marketing ügynökségnek

 

Ha profi videókra vágysz, de nem akarsz a videó készítéssel bajlódni, vagy nem éri meg berendezned egy komplett videó stúdiót, és kollégákat felvenni erre a feladatra, anyagilag is jobban jársz, ha egy marketing ügynökségre bízod a feladatot.

Akárhogy döntesz, érdemes minél előbb belevágnod a YouTube videó készítésbe!

Vélemény, hozzászólás?